Per seizoen wisselen de modekleuren behoorlijk. Het afgelopen jaar hebben we vrij veel tijd in huis doorgebracht en nu we eindelijk weer naar buiten kunnen, is dat ook te zien aan onze kleding. Colour blocking was nog nooit zo populair en de felle kleuren vliegen je om de oren. Hoog tijd dus om de grootste kleurentrends van lente/zomer 2022 te bespreken!

Groen

Dit is ongetwijfeld dé kleur van dit seizoen. Op iedere catwalk, bij iedere influencer en in iedere winkel kom je groen tegen. Het maakt eigenlijk ook niet uit welke kleur groen, maar vooral felgroen (ook wel Gucci groen genoemd) is super populair. Je kunt de kleur makkelijk combineren met andere felle kleuren als blauw en oranje, maar natuurlijk ook met klassiekers al wit en zwart.

Geel

Kuikentjesgeel, lichtgeel, felgeel. Hoe je het ook wilt noemen: geel is on trend! Door gele tinten te dragen, lijk je al snel extra bruin en dat is natuurlijk perfect voor de zomer. Je combineert geel met andere felle kleuren, maar ook heel makkelijk met jeans, zwart en wit. Het is de perfecte kleur die jou direct een zomers gevoel geeft!

Roze

Roze is al een aantal seizoenen super populair. Vooral in de lente en zomer zien we deze kleur vaak terug. Ook dit keer is het weer knalroze wat de boventoon voert. Toch kom je momenteel ook heel goed weg met lichtere tinten roze. Het is een makkelijk te combineren kleur die er altijd vrolijk uit ziet en prachtig staat bij iedere haarkleur.

Lichtblauw

Dit vrolijke kleurtje is schattig en stoer tegelijkertijd. Het ligt er aan hoe je deze kleur combineert. Draag je bijvoorbeeld een lichtblauwe top op een zwart leren broek met boots? Dan creëer je snel een stoere outfit. Draag je dezelfde top met een wit rokje? Dan zie je er juist vrouwelijk en schattig uit. Het is dus een kleur waar je veel kanten mee uit kan én dankzij deze kleur oog je ook bruiner.