Spijkerrokjes komen om de zoveel jaar terug. Grote kans dus dat jij nog zo’n denim rok in je kast hebt liggen. En goed nieuws: in 2020 mag hij er weer eens uit! De spijkerrok is namelijk weer helemaal terug en dit keer in allerlei varianten. Van lang tot kort, van eenkleurig tot meerkleurig, van zwart tot wit: de spijkerrok is on trend! 

View this post on Instagram

Summer night 🌞 @petitemendigote @worldofoger @levis_nl

A post shared by Noëlle (@noellebaartmans) on

In de fashionshows van ss20 en fw20 zagen we de spijkerrok in alle varianten weer voorbij komen. De grootste designermerken (als een Celine en Tommy Hilfiger) lieten hun modellen in het rokje over de catwalk lopen en ook op Instagram zien we het rokje weer vaker terug. Dit zijn zowel enkellange varianten, als midi-rokken en hele korte exemplaren. Het is dus een trend die doorgezet zal gaan worden in het najaar en misschien zelfs in de winter. Rafels en patchwork waren details die vaak terug te zien waren op de rokjes en ook de vintage look is populair.

Maar hoe draag je jouw rokje nou net zo tof als je favo jeans? Dat doe je door te kiezen voor een model dat echt bij jou past. Net zoals bij jeans komt je figuur niet in iedere spijkerrok goed uit en het ligt er natuurlijk ook aan wat jij wilt uitstralen. Wil je voor een laid back hippie look gaan? Kies dan een kort rokje met rafels en een verwassen kleur. Wil je een chique look creëren? Kies van voor een midi-rok en combineer hem met een paar hoge laarzen in camel kleur. Geloof ons, succes gegarandeerd! Je maakt jouw outfit helemaal af door de rok te combineren met en mooie riem. Deze kun je tof knopen, zoals je al vaker op ons platform voorbij hebt zien komen (en hierboven op de foto ook).

Wij hebben onze favoriete spijkerrokjes van dit seizoen voor jou op een rijtje gezet. Het zijn rokken voor ieder budget dus succes gegarandeerd. Scroll snel verder om ze te bekijken!