Een paar jaar geleden domineerden ze de fashion industrie, maar ook dit seizoen zien we de schoenen weer overal opduiken. Het gaat hierbij natuurlijk om de transparante schoen. Bekend geworden door de zusjes Kardashian en niet altijd even praktisch, maar gelukkig wel onwijs stijlvol! Dit seizoen zien we heel veel lage slippers met hakjes en hierbij zie je ook veel transparante gedeeltes. Denk bijvoorbeeld aan een doorzichtig bandje of een doorzichtige hak.

De transparante trend is niet nieuw. Eerder kwamen merken als Steve Madden, Yeezy en Off White al met dit soort schoenen. Toen is de trend redelijk gedragen, maar we verwachten dat dit seizoen iedereen aan de transparante schoenentrend mee zal gaan doen! Natuurlijk hebben we ook al even op Instagram zitten speuren en ook daar zagen we de schoen al vaker voorbij komen. Influencers als Lonneke Nooteboom en Claire Rose zijn fan van de trend en showen regelmatig de mooiste doorzichtige schoentjes. Dit zijn dan ook weer vooral de varianten met kleine hak.

Naast heel mooi, zijn de schoenen ook makkelijk te combineren. Draag je bijvoorbeeld een rechte jeans met een mooie witte blouse? Dan passen transparante schoenen hier perfect bij. Je kunt dan zowel kiezen voor een blanke transparante schoen als voor een gekleurd model. Ben je meer iemand die gaat voor een lange, zwierige jurk? Ook dan kun je je doorzichtige hakjes dagelijks dragen! De schoenen zijn namelijk apart, maar niet bizar opvallend. Dat is ideaal als je bijvoorbeeld al een drukke print draagt.

Om je een beetje te helpen met kiezen, hebben we de mooiste doorzichtige schoenen met hak voor jou op een rijtje gezet. Scroll snel verder en show je favoriet(en)!

  1. Bershka – €35,99
  2. Neous – €346
  3. Yeezy – €303
  4. Steve Madden – €89,99
  5. Sacha – €50,99
  6. Salvatore Ferragamo – €588